Prijeđite na glavni sadržaj

Stručno usavršavanje za predstavnike ustanova za obrazovanje odraslih – Samovrednovanje kao alat za osiguravanje i unaprjeđivanje kvalitete ustanova za obrazovanje odraslih

Stručno usavršavanje za predstavnike ustanova za obrazovanje odraslih – Samovrednovanje kao alat za osiguravanje i unaprjeđivanje kvalitete ustanova za obrazovanje odraslih

 

  Datum objave: 24. svibnja 2022.

Agencija za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih je tijekom travnja 2022. godine u sklopu ESF-ovog projekta Razvoj sustava osiguravanja kvalitete u obrazovanju odraslih organizirala stručno usavršavanje za predstavnike ustanova za obrazovanje odraslih, a sa svrhom pružanja podrške ustanovama za jačanje kapaciteta u implementaciji unutarnjeg sustava osiguravanja kvalitete i provedbi procesa samovrednovanja.  Tema stručnog usavršavanja bila je Samovrednovanje kao alat za osiguravanje i unaprjeđivanje kvalitete ustanova za obrazovanje odraslih.

Stručno usavršavanje organizirano je regionalno, u Splitu, Rijeci, Osijeku i Zagrebu, a na usavršavanju je sudjelovalo oko 120 sudionika iz ustanova za obrazovanje odraslih.

Cilj stručnog usavršavanja bio je predstavnicima ustanova za obrazovanje odraslih predstaviti smjernice, instrumente i alate za samovrednovanje iz Priručnika za unutarnje osiguravanje kvalitete u obrazovanju odraslih koji je Agencija izradila u  sklopu ESF-ovog projekta Razvoj sustava osiguravanja kvalitete u obrazovanju odraslih, a kako bi se osnažili za provedbu procesa samovrednovanja.

Tijekom stručnog usavršavanja predstavnici ustanova za obrazovanje odraslih su se imali priliku upoznati  s okvirom za provedbu procesa samovrednovanja te područjima kvalitete i standardima kvalitete za vrednovanje kvalitete u obrazovanju odraslih.

U radioničkom dijelu,  ustanove su dobile priliku raditi na izradi izvješća o samovrednovanju za izabrani standard kvalitete i raspraviti o provedbi procesa samovrednovanja kao i o svrsi njegove provedbe.

Sudionici stručnog usavršavanja su se u evaluaciji osvrnuli na samu radionicu te posebno korisnim smatraju dobivene smjernice koje će im olakšati njihov budući rad u provedbi procesa samovrednovanja.

 

  PODIJELI SADRŽAJ

BPDG
BPDD
O NAMA

Osnivač Agencije je Republika Hrvatska, a prava i dužnosti osnivača obavlja
ministarstvo mjerodavno za poslove obrazovanja.

Djelatnost Agencije su poslovi planiranja, razvijanja, organiziranja, provedbe, praćenja i unapređivanja sustava strukovnog obrazovanja i obrazovanja odraslih.


Radno vrijeme Agencije:
8:00 do 17:00 sati

Radno vrijeme Pisarnice (sa strankama):
od 9:00 do 16:00 sati

KONTAKT INFORMACIJE

Razvoj sustava osiguravanja kvalitete u obrazovanju odraslih

  Garićgradska 18, 10 000 Zagreb

  +385 1 62 74 666

  +385 1 62 74 606

  ured@asoo.hr


MATIČNI BROJ: 02650029

OIB: 40719411729

Copyright © 2024   •   www.piaac.asoo.hr   •   Sva prava pridržana