Prijeđite na glavni sadržaj

Uspješno je završeno pilot istraživanje nacionalnog ispitivanja kompetencija odraslih PIAAC

Uspješno je završeno pilot istraživanje nacionalnog ispitivanja kompetencija odraslih PIAAC

 

  Datum objave: 30. kolovoza 2021.

Uspješno je završeno pilot istraživanje nacionalnog ispitivanja kompetencija odraslih PIAAC koju je proveo tim stručnjaka za pripremu i provedbu ispitivanja pod stručnim vodstvom nacionalne voditeljice ispitivanja, izv. prof. dr. sc. Nene Rončević. Radi se o terenskom prikupljanju podataka u sklopu ”Istraživanja vještina u odrasloj dobi” PIAAC koje se počelo provoditi početkom travnja, a uspješno je završeno 4. kolovoza 2021. godine.

U OECD-ovom Programu za međunarodnu procjenu kompetencija odraslih u istraživanju ukupno sudjeluju 33 zemlje. Važno je istaknuti kako je Republika Hrvatska jedna od svega nekoliko zemalja, koje su u ovim izazovnim vremenima uspjele provesti pilot ispitivanje kompetencija odraslih PIAAC u punom obujmu, na uzorku od 1800 sudionika. Ovom prilikom stoga se posebno zahvaljujemo  agenciji za istraživanje tržišta IPSOS, koja je bila zadužena za terensko prikupljanje podataka, njihovim anketarima i sudionicima istraživanja koji su prepoznali važnost i podržali istraživanje.

Organizacija pripreme i provedbe ispitivanja provedi se u sklopu ESF projekta Razvoj sustava osiguravanja kvalitete u obrazovanju odraslih, Agencije za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih.

  PODIJELI SADRŽAJ

BPDG
BPDD
O NAMA

Osnivač Agencije je Republika Hrvatska, a prava i dužnosti osnivača obavlja
ministarstvo mjerodavno za poslove obrazovanja.

Djelatnost Agencije su poslovi planiranja, razvijanja, organiziranja, provedbe, praćenja i unapređivanja sustava strukovnog obrazovanja i obrazovanja odraslih.


Radno vrijeme Agencije:
8:00 do 17:00 sati

Radno vrijeme Pisarnice (sa strankama):
od 9:00 do 16:00 sati

KONTAKT INFORMACIJE

Razvoj sustava osiguravanja kvalitete u obrazovanju odraslih

  Garićgradska 18, 10 000 Zagreb

  +385 1 62 74 666

  +385 1 62 74 606

  ured@asoo.hr


MATIČNI BROJ: 02650029

OIB: 40719411729

Copyright © 2024   •   www.piaac.asoo.hr   •   Sva prava pridržana