Prijeđite na glavni sadržaj

Pilotiranje modela samovrednovanja i vanjskog vrednovanja ustanova za obrazovanje odraslih

Pilotiranje modela samovrednovanja i vanjskog vrednovanja ustanova za obrazovanje odraslih

 

  Datum objave: 27. rujna 2021.

Agencija za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih u sklopu ESF-ovog projekta “Razvoj sustava osiguravanja kvalitete u obrazovanju odraslih“,   Element 2: Uspostava sustava osiguravanja kvalitete u obrazovanju odraslih, provodi pilotiranje modela samovrednovanja i vanjskog vrednovanja ustanova za obrazovanje odraslih.

Aktivnosti pilotiranja se provodi u suradnji Agencije za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih i ustanova za obrazovanje odraslih koje su uključene u provedbu pilotiranja. U sklopu navedene aktivnosti provode se i sastanci Agencije s ustanovama za obrazovanje odraslih. Tako su u razdoblju od lipnja od rujna 2021. godine održana dva sastanka.

Pripremi sastanak se održao 9. lipnja 2021. godine u Hotelu International. Na sastanku su sudjelovali predstavnici ustanova za obrazovanje odraslih, predstavnici Agencije za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih te predstavnici Ministarstva znanosti i obrazovanja. Uvodno obraćanje na sastanku održali su ravnatelj Agencije, gosp. Mile Živčić, i pomoćnik ravnatelja, gosp. Mario Vučić,  koji su govorili o važnosti uspostave sustava osiguravanja kvalitete u obrazovanju odraslih. Na sastanku je predstavljen  ESF-ov projekt „Razvoj sustava osiguravanja kvalitetu u obrazovanju odraslih“ u sklopu kojega se provodi aktivnosti pilotiranja te su predstavljeni Okvir za osiguravanje kvalitete u obrazovanju odraslih i Okvir za samovrjednovanje u obrazovanju odraslih, koji su osmišljeni u sklopu projekta. Na sastanku je predstavljena i  aktivnost Pilotiranja modela samovrjednovanja i vanjskog vrjednovanja, s posebnim naglaskom na osvrt o područjima kvalitete i kriterijima kvalitete.

Drugi sastanak se održao 23. rujna 2021. godine u Hotelu Dubrovnik. U sklopu sastanka je održana i radionica za ustanove za obrazovanje odraslih koje sudjeluju u pilotiranju, a sa svrhom pružanja kontinuirane podrške u pilotiranju modela. Uz predstavnike ustanova za obrazovanje odraslih na sastanku su sudjelovali i predstavnici Agencije za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih te vanjske stručnjakinje, gđa Sandra Bezjak i gđa Ivana Borošić. Uvodno obraćanje održao je pomoćnik ravnatelja Agencije, gosp. Mario Vučić, koji je govorio o važnosti sudjelovanja ustanova za obrazovanje odraslih u pilotiranju osmišljenog modela. U radioničkom dijelu, kojeg su provodile vanjske stručnjakinje, se raspravljalo o provedbi procesa samovrednovanja, svrsi i načinu njegove provedbe te smjernicama za izvješćivanje o provedenom procesu, a sastanak je bio i prilika za razmjenu iskustava i povratnih informacija o provedbi aktivnosti pilotiranja.

 

 

  

  PODIJELI SADRŽAJ

BPDG
BPDD
O NAMA

Osnivač Agencije je Republika Hrvatska, a prava i dužnosti osnivača obavlja
ministarstvo mjerodavno za poslove obrazovanja.

Djelatnost Agencije su poslovi planiranja, razvijanja, organiziranja, provedbe, praćenja i unapređivanja sustava strukovnog obrazovanja i obrazovanja odraslih.


Radno vrijeme Agencije:
8:00 do 17:00 sati

Radno vrijeme Pisarnice (sa strankama):
od 9:00 do 16:00 sati

KONTAKT INFORMACIJE

Razvoj sustava osiguravanja kvalitete u obrazovanju odraslih

  Garićgradska 18, 10 000 Zagreb

  +385 1 62 74 666

  +385 1 62 74 606

  ured@asoo.hr


MATIČNI BROJ: 02650029

OIB: 40719411729

Copyright © 2024   •   www.piaac.asoo.hr   •   Sva prava pridržana