Prijeđite na glavni sadržaj

Savjetodavni posjeti ustanovama za obrazovanje odraslih u sklopu ESF-ovog projekta „Razvoj sustava osiguravanja kvalitete u obrazovanju odraslih“

Savjetodavni posjeti ustanovama za obrazovanje odraslih u sklopu ESF-ovog projekta „Razvoj sustava osiguravanja kvalitete u obrazovanju odraslih“

 

  Datum objave: 22. veljače 2022.

Agencija za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih je tijekom veljače 2022. godine u sklopu ESF-ovog projekta Razvoj sustava osiguravanja kvalitete u obrazovanju odraslih organizirala savjetodavne posjete ustanovama za obrazovanje odraslih koje su uključene u aktivnost pilotiranja modela samovrednovanja i vanjskog vrednovanja u obrazovanju odraslih.

Savjetodavni posjeti su organizirani regionalno, u Splitu, Rijeci, Osijeku i Zagrebu, a na sastancima su sudjelovali predstavnici ustanova za obrazovanje odraslih i predstavnici Agencije.

Cilj savjetodavnih posjeta bio je pružiti podršku ustanovama za obrazovanje odraslih u dovršavanju procesa samovrjednovanja i izvješćivanju te prikupiti povratne informacije od ustanova o njihovim iskustvima u pilotiranju.

Tijekom savjetodavnog posjeta predstavnici Agencije su predstavili skupne informacije o pristupima ustanova u izvješćivanju o procesu samovrjednovanja te se raspravljalo o mogućim pristupima u sastavljanju izvješća o samovrjednovanju, i u kontekstu vanjskog vrednovanja.

Savjetodavni posjet je bio prilika i za dijeljenje pojedinačna iskustva ustanova u provedbi procesa samovrjednovanja i pristupima izvješćivanju. Tijekom individualnih razgovora ustanove su imale priliku s predstavnicima Agencije razmijeniti informacije o tijeku provedbe svog procesa samovrjednovanja i izradi izvješća o samovrednovanju te raspraviti o preporukama za pisanje izvješća.

Savjetodavnim posjetima je prethodio i sastanak s ustanovama uključenima u prilotiranje, koji se održao u Zagrebu 23. rujna 2021. godine, a na kojemu je ustanovama u radioničkom radu dana podrška za provedbu pilot procesa samovrednovanja, raspravljalo se o svrsi i načinu provedbe procesa i izvješćivanju o provedenom procesu.

Savjetodavnim posjetama ustanovama završen je ciklus pilotiranja modela samovrednovanja te je najavljena nova faza u provedbi projekta i pilotiranja modela vanjskog vrednovanja.

  PODIJELI SADRŽAJ

BPDG
BPDD
O NAMA

Osnivač Agencije je Republika Hrvatska, a prava i dužnosti osnivača obavlja
ministarstvo mjerodavno za poslove obrazovanja.

Djelatnost Agencije su poslovi planiranja, razvijanja, organiziranja, provedbe, praćenja i unapređivanja sustava strukovnog obrazovanja i obrazovanja odraslih.


Radno vrijeme Agencije:
8:00 do 17:00 sati

Radno vrijeme Pisarnice (sa strankama):
od 9:00 do 16:00 sati

KONTAKT INFORMACIJE

Razvoj sustava osiguravanja kvalitete u obrazovanju odraslih

  Garićgradska 18, 10 000 Zagreb

  +385 1 62 74 666

  +385 1 62 74 606

  ured@asoo.hr


MATIČNI BROJ: 02650029

OIB: 40719411729

Copyright © 2024   •   www.piaac.asoo.hr   •   Sva prava pridržana